Skip to content

Neem contact op en maak een afspraak

Mindful bewegen

(Minder stress en meer energie)

Mindful bewegen (Minder stress en meer energie)

Veel mensen ervaren een hoge werkdruk en ervaren hierdoor stress. Stress heeft een duidelijke invloed op energie. Concreet betekent dit dat dus het prestatieniveau afneemt.

Mindful bewegen is een combinatie van hardlopen/wandelen, ademhalingstechnieken en mindfulness.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful bewegen leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful bewegen gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen. Een neusademhaling kan je altijd toepassen dus ook op het werk.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful bewegen laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Deze combinatie zorgt voor bewustwording, zorgt voor minder stress en meer energie. Mindful bewegen is zowel voor de beginnende als gevorderde sporter geschikt. Dus iedereen kan meedoen.

Mindful Run
Mindful Run
Scroll To Top